|
Wakacje z RADIOFORUM |
| Autor |
Wiadomość |
ya1
Młodzian

IMIĘ: Jarek
|
Wysłany: Pią Mar 25, 2011 22:43 Wakacje z RADIOFORUM
|
|
|
W związku z planowanym na 22 - 31 lipca wypoczynkiem pod hasłem Wakacje z RADIOFORUM na Pojezierzu Drawskim, mam do kolegów mieszkających w okolicach, lub znających teren kilka pytań.
Założenia są takie: wynajęcie jachtu [wielkość, ew. liczba uzależniona od ilości uczestników - w tym z uprawnieniami] i pływanie na jak najatrakcyjniejszych akwenach Pojezierza Drawskiego. Aktywny wypoczynek połączony z pracą w eterze [/m] z pokładu łajby oraz z obozowisk na lądzie. Stała baza tylko w przypadku ilości uczestników której nie pomieszczą pokłady łódek, z powodu braku odpowiedniej liczby osób z patentem żeglarskim [mamy na razie jednego "kapitana", więc jest możliwość pływania jednym jachtem [jeśli będzie więcej uprawnionych - wynajmiemy więcej łodzi]. Gdyby wszyscy chętni zmieścili się na pokładzie, mamy możliwość zatrzymywania się na nocleg za każdym razem w innym miejscu.
No i teraz o co chodzi? Ponieważ nie bardzo znamy tamte tereny, potrzebujemy porad gdzie warto zawitać, jakie są bazy noclegowe w postaci pól namiotowych/ kempingów, ew. gdzie można się bezpiecznie rozbić na dziko, a jakich miejsc unikać. No i najważniejsze: polecane ośrodki gdzie bez nadwyrężania portfela można wynająć upragnione jednostki pływające w stanie nadającym się do użytku
Jeśli coś mi jeszcze przyjdzie do głowy, będę pytał na bieżąco. Oczywiście, jeśli jest ktoś chętny do przyłączenia się do nas, zapraszamy serdecznie. |
_________________ Pozdrawiam
Yarek |
|
|
|
 |
Redi
Młodzian

IMIĘ: Piotr
|
Wysłany: Czw Mar 31, 2011 10:06
|
|
|
| Bardzo fajny pomysł. Terenów nie znam ale na taki zlocik to bym się pisał. Tylko nie wiem czy w czerwcu będe w kraju. |
|
|
|
 |
ya1
Młodzian

|
Wysłany: Czw Mar 31, 2011 20:00
|
|
|
Piotrze w czerwcu mamy w kalendarzu imprez zaplanowany inny zlot. Nad jeziora wybieramy się w lipcu. To, że sprawa wydaje się być dobrym pomysłem, wiemy doskonale i wręcz nie możemy się doczekać wakacji
A rozpytujemy o wszystko u każdego możliwego źródła po to, aby poznać tereny na które się wybieramy, w miarę rozeznać się w standardach oferowanego w wypożyczalniach sprzętu itd... Choćby po to, żeby po przyjeździe nie okazało się, że na jachcie są zatęchłe materace, a aby pokazać się wśród ludzi naszą łódką, trzeba zmarnować kupę czasu na pracach bosmańskich.
Do tego oczywiście przydadzą się wszelkie informacje o osób które miały już do czynienia z podobną turystyką. |
Yarek |
|
|
|
 |
ya1
Młodzian

|
Wysłany: Pią Lip 22, 2011 18:14
|
|
|
Kolegów którzy chcieliby nas odwiedzić informuję że można naszej bazy szukać na zachodnim brzegu Jeziora Brody (na mapie patrzeć pomiędzy Czaplinkiem a Bornem Sulinowem - szlak kajakowy Jezioro Komorze Jezioro Pile). Miejsce jest dość ukryte więc niełatwo nas wypatrzyć |
Yarek |
|
|
|
 |
kyniu
Młodzian Siejuch

Nazwa użytkowanego CB-RADIA: Jackson F ASC, Yaesu FT-100; Yaesu FT-450; President Grant
Antenka: dużo :)
Mobil: cytrynka C5 i biale kadzidełko 1,3
Wywołanie: Kyniu; SQ1BVW
IMIĘ: Krzysio
|
Wysłany: Pią Lip 22, 2011 22:42
|
|
|
będę w tamtych okolicach we wtorek i piątek więc na "małą czarną" mogę wpaść Niestety napoje alkoholowe nie wchodzą w rachubę.
Jarek gdzie Was wołać (jakie pasma i jaki znak) jak będę w pobliżu aby Was odwiedzić?
Pozdrawiam
Krzysiek |
|
|
|
 |
ya1
Młodzian

|
Wysłany: Pon Lip 25, 2011 11:55
|
|
|
Można nas złapać na różnych częstotliwościach, przemiennika w zasięgu nie mamy, więc może być problem. Ale może usłyszysz gdzieś SP3POW, SP3AYA lub SQ3RPG...
W razie czego na PW podaję Ci mój nr telefonu, bo z dotarciem tutaj komuś kto nie wie gdzie szukać bedzie kłopot. (Dokładny opis jest u mnie na RADIOFORUM) |
Yarek |
|
|
|
 |
kyniu
Młodzian Siejuch

Nazwa użytkowanego CB-RADIA: Jackson F ASC, Yaesu FT-100; Yaesu FT-450; President Grant
Antenka: dużo :)
Mobil: cytrynka C5 i biale kadzidełko 1,3
Wywołanie: Kyniu; SQ1BVW
IMIĘ: Krzysio
|
Wysłany: Sro Lip 27, 2011 17:17
|
|
|
Bylem i powiem że warto odwiedzić Jarka i Marcina. Las, las anten istne las Vegas
W piątek znów zajadę odwiedzić |
|
|
|
 |
ya1
Młodzian

|
Wysłany: Pon Sie 01, 2011 00:06
|
|
|
Był, odwiedził i to dwa razy Dzięki też za uzupełnienie zapasów
Wyprawa udana w 100% i nawet pod koniec deszczowej pogodzie nie udało się popsuć nam nastrojów. Wygląda na to, że w przyszłym roku nasza ekipa i to w powiększonym składzie pojawi się w tym rejonie ponownie. Koledzy którzy dojechali na sam koniec odczuwają duży niedosyt |
Yarek |
|
|
|
 |
|
|